هشدار به وزیر جهاد کشاورزی /قیمت برنج دوباره اوج میگیرد؟
به گزارش خبرآنلاین،دربخشی از نامه مسیح کشاورز، دبیراین انجمن به محمد علی نیکبخت،وزیرجهادکشاورزی آمده است: در حالی که با سیاست های اعلامی به منظور خرید برنج ایرانی از برنجکاران توسط بخش خصوصی، بازار برنج ایرانی از رکود خارج و قیمتها به ثبات رسیده است، اما متاسفانه نگاه کوتاه مدت در مدیریت در این حوزه موجب شده تا بخش خصوصی از ادامه همراهی و همکاری منصرف شود کهاین امر شالیکاران و تولیدکنندگان برنج را بار دیگر با مشکلاتی که سال گذشته داشتند روبرو خواهدکرد.
وی با یادآوری اینکه بنا بر تصمیم دولت مقرر شد، مشوقهایی برای خریداران برنج داخلی در نظر گرفته شود،ادامه داد: بر این اساس، وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد، شرکتهایی که در طرح خرید برنج داخلی مشارکت کنند، میتوانند به ازای خرید برنج ایرانی مجوز واردات برنج دریافت کنند.
اطلاعات نوشت:کشاورز با اشاره به اینکه برای اجرای درست این تصمیم، مقرر شد سازمان جهادکشاورزی استانها گزارشی از عملکرد شرکتها در خصوص خرید برنج ارائه دهند، تصریح کرد: متاسفانه هیچ کدام از سازمان های جهاد کشاورزی استانها شمالی در این خصوص به تعهد خود عمل نکردهاند و این در حالی است که سال گذشته زمانی که انباشت برنج نزد کشاورزان در حال تبدیل شدن به بحران بود، اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران قریب به دو هزار میلیارد تومان سرمایه خود را برای کمک به ایشان به خرید برنج ایرانی اختصاص دادند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران اظهارداشت: ورود بخش خصوصی موجب شد از یک سو کشاورزان آسیب نبینند و از سویی با بازگشت رونق به بازار برنج ، قیمتها تعدیل و مصرفکنندگان نیز منتفع شوند، اما با اجرایی نشدن مشوقها دور از ذهن نیست که امسال بخش خصوصی تمایلی برای حضور در این طرح نداشته باشد.
وی در ادامه از بسته شدن مسیر واردات برنج انتقاد کرد وگفت: در شرایطی که بازار برنج داخلی به ثبات رسیده است، ممنوع شدن واردات موجب افزایش قیمت برنج وارداتی شده و تداوم این مسیر به افزایش قیمت برنج داخلی منتهی میشود.
کشاورز ادامه داد: در شرایطی که با افزایش تقاضای برنج با فرارسیدن عید نوروز و ماه مبارک رمضان روبرو هستیم، متوقف ماندن واردات برنج تنظیم بازار را تهدید کرده و پس از آن باید شاهد افزایش قیمتها باشیم.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران همچنین به موضوع عدم تامین ارز از سوی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: در حالی که واردکنندگان ،برنج مورد نیاز کشور را تامین و در بازار عرضه کردهاتد، اما متاسفانه از شهریورماه سال جاری تا کنون ارز واردکنندگان پرداخت نشده و این روند به تداوم واردات برنج و امنیت غذایی کشور آسیب میزند.
کشاورز با بیان اینکه هدف گذاری واردات برنج برای سال جاری براساس بررسی تقاضای بازار حداقل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده است، گفت: تا کنون ۹۵۰ هزار تن برنج وارد کشور شده است که باتوجه به مسدود شدن مسیر واردات و عدم تامین ارز توسط بانک مرکزی، به نظر نمیرسد، بتوان اقدام عاجلی برای رفع این کسری انجام داد.
۲۲۰