پیروزی انقلاب اسلامی نظریات جدیدی را برای فهم علل فرهنگی انقلاب ایجاد کرد
۲۲:۳۶ – ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ ۸۶۷۳۷۹۶ ۲۲:۳۶ – ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ ۸۶۷۳۷۹۶ فرهنگی هنری ساير حوزه ها نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF اسماعیلی: پیروزی انقلاب اسلامی نظریات جدیدی را برای فهم علل فرهنگی انقلاب ایجاد کرد فرهنگی هنری ساير حوزه ها نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF
وزیر فرهنگ در نخستین جشنواره فرهنگی سرآمدان فرهنگی گفت: پیروزی انقلاب اسلامی دسته جدیدی از نظریات را برای فهم علل فرهنگی انقلاب ایجاد کرد.
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین جشنواره فرهنگی آیین تجلیل از سرآمدان فرهنگی دانشگاه تهران که عصر امروز در این دانشگاه برگزار شد، گفت: پیروزی انقلاب اسلامی دسته جدیدی از نظریات را برای فهم علل فرهنگی انقلاب ایجاد کرد.
اسماعیلی با بیان اینکه انقلاب ما اساسا فرهنگی است، افزود: در جامعه شناسی انقلابها و در دستهبندی نظریات سیاسی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، عوامل فرهنگی برای پیروزی انقلابها اساسا مورد توجه نبود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: پیروزی انقلاب اسلامی دسته جدیدی از نظریات را برای فهم علل فرهنگی انقلاب ایجاد کرد تا جایی که شخصیتهای مهم علمی در کشورهای مختلف پژوهشهای زیادی را برای فهم انقلاب و ماهیت فرهنگی آن انجام دادند.
اسماعیلی ادامه داد: رهبران انقلاب اسلامی ایران شخصیتهای بزرگ فرهنگی بوده و هستند؛ امام راحل در دهه سوم و چهارم عمر شریف خود مهمترین کتب اخلاقی و عرفانی را به نگارش درآوردند، رهبر انقلاب شخصیتی فرهنگی، ادیب، حکیم و فرهنگ دوست هستند و چنین شخصیت والایی در راس نظام جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
استاد دانشگاه تهران گفت: حلقه اصلی یاران امام راحل همگی شخصیتهای ممتاز فرهنگی بودند که از جمله آنان میتوان به شهید بهشتی، آیت الله مصباح و آیت الله جوادی آملی اشاره کرد و این روند تا امروز هم ادامه دارد.
وی افزود: مابهازای ماهیت فرهنگی انقلاب در نظام حکمرانی، سیاستگذاری و تصمیم سازی، به حوزه فرهنگ به اندازه کافی توجه نمیشود و هنوز عقب ماندگیهای بسیار جدی داریم و به این حوزه در بسیاری از مراکز تصمیم گیری به عنوان حوزه حاشیهای نگاه میشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به دلیل ماهیت انقلاب، در دولت مردمی کلان برنامه خود را احیای مرجعیت فرهنگی در کشور قرار دادیم.
وی افزود: فرهنگ اصل است و اقتصاد، سیاست و سایر حوزهها فرع بر فرهنگ هستند که باید این نوع نگاه را ترویج کنیم.
عضو هیات امنای دانشگاه تهران تاکید کرد: اصحاب فرهنگ و هنر باید به شکلی ملموس درک کنند که در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی نگاه شایستهای به این حوزه میشود.
وزیر فرهنگ گفت: اگر فرهنگ اصلاح و تقویت شود مشکلات به همان نسبت در همه بخشها کاهش مییابد و به همین دلیل فرهنگ هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بحمدالله شخصیت فرهنگی ممتاز از یاران نزدیک امام و رهبری مسئولیت دولت را برعهده دارند، تصریح کرد: باید از فضای جدیدی که برای حوزه فرهنگ پدید آمده، تشکر کنم؛ دانشگاه تهران مثل همیشه در این موضوع هم پرچمداری کرده است و میکند و انشاالله این اقدام مهم که تجربه اولش را از سر میگذراند به سنتی حسنه تبدیل شود.
گفتنی است در این مراسم محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی نهادرهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد امام جمعه موقت تهران و جمعی از اساتید و فعالان فرهنگی نیز حضور داشتند.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها