ساخت کاخ جشنواره برای سینمای ایران ضرورتی است

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛ ساخت کاخ جشنواره برای سینمای ایران ضرورتی است نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF ۰۷:۱۵ – ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ ۸۹۵۳۷۱۵ ۰۷:۱۵ – ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ ۸۹۵۳۷۱۵ نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛ ساخت کاخ جشنواره برای سینمای ایران ضرورتی است
نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF
قربانعلی تنگ شیر منتقد از وضعیت مکانهای جشنوارههای سینمایی و اهمیت ساخت کاخ جشنواره انتقاد کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور – قربانعلی تنگ شیر، منتقد سینما و استاد دانشگاه، به بررسی مشکلات موجود در برگزاری جشنواره فیلم فجر پرداخت و بر لزوم ایجاد یک مکان ثابت و دائمی بهعنوان «کاخ جشنواره سینمایی ایران» تأکید کرد.
وی با اشاره به جشنوارههای سینمایی بینالمللی و مکانهای خاص آنها، گفت: «بسیاری از جشنوارههای سینمایی معتبر جهانی برای خود کاخ جشنواره دارند که در آن همایشها و مراسمهای سینمایی برگزار میشود. متأسفانه سینمای ایران هنوز در این زمینه با مشکلاتی روبهرو است و بهویژه در جشنواره فیلم فجر این کمبود به چشم میخورد.»
تنگ شیر در ادامه از مشکلاتی که مکانهای مختلف برگزاری جشنواره فجر ایجاد میکنند، گفت: «امسال بسیاری از فیلمها در جشنواره فجر با کیفیت نامناسب پخش شدند و این مسئله اعتراضات زیادی از سوی کارگردانان و تهیهکنندگان را به دنبال داشت. سالن میلاد، که بیشتر برای کنسرتها طراحی شده، امکانات لازم برای نمایش فیلمهای سینمایی را ندارد. در نتیجه کیفیت پخش فیلمها در این سالن رضایتبخش نیست.»
سپس این منتقد سینما به سالن سینمای ملت اشاره کرد و مشکلات موجود در این سالن را تشریح کرد: «سینمای ملت به دلیل ترافیک شدید و مشکلات پارکینگ، برای خبرنگاران و شرکتکنندگان جشنوارهها یک چالش بزرگ است. مسیر دسترسی به این سینما بهویژه در ساعات شلوغی روز بسیار دشوار است. بسیاری از خبرنگاران ترجیح میدهند از سالن چهارسو که امکانات بهتری دارد، استفاده کنند چرا که حداقل در این سالن میتوانند از پارکینگ آن استفاده کنند و از ترافیک سنگین عبور کنند.»
تنگ شیر همچنین بر اهمیت داشتن یک مکان ثابت و دائمی برای جشنواره فیلم فجر تأکید کرد: «با توجه به مشکلات موجود در سالنها و مکانهای کنونی، نیاز است که یک مکان اختصاصی و دائمی برای جشنواره فیلم فجر ساخته شود. چنین مکانی میتواند بهعنوان کاخ جشنواره سینمایی ایران شناخته شود و مشکلات مختلفی مانند ترافیک، فضای نامناسب و کمبود امکانات برای رسانهها و شرکتکنندگان را حل کند.»
او در ادامه بیان کرد: «سالن چهارسو تا حدی مشکلات موجود را حل کرده است، اما بهعنوان یک سالن جشنوارهای، نیازمند فضای بیشتری است تا بتواند حدود ۱۰۰۰ نفر از خبرنگاران و عوامل رسانهای را در خود جای دهد و از آنها پذیرایی کند. بنابراین، در صورتی که سازمان سینمایی به فکر ساخت یک جایگاه ثابت برای جشنواره فیلم فجر باشد، این مسئله میتواند در آینده مشکلات زیادی را حل کند.»
تنگ شیر با نگاهی به گذشته، گفت: «اگر سالها پیش به فکر ساخت چنین مکانی میافتادند، اکنون بسیاری از مشکلات موجود در برگزاری جشنواره فیلم فجر حل شده بود. رسانهها و شرکتکنندگان از فضای بهتری استفاده میکردند و فضای جشنواره از حالت پراکنده و نامناسب خارج میشد.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «بههرحال داشتن یک کاخ جشنواره برای سینمای ایران ضرورتی است که باید به آن توجه شود. ساخت یک مکان دائمی و مناسب میتواند به بهبود شرایط اکران، دسترسی بهتر به سالنها، و در نهایت ارتقای سطح کیفی جشنوارهها و تولیدات سینمایی کمک کند.»
تنگ شیر تأکید کرد:« نیاز به فضای دائمی برای جشنواره فیلم فجر امری حیاتی است که در صورت تحقق، میتواند روند برگزاری جشنوارهها را تسهیل و در آینده به رشد و توسعه سینمای ایران کمک کند.»